Let op: De Ikigai ondergaat dit voorjaar een volledige refit aan het interieur van het schip. Vaartochten zijn weer mogelijk vanaf circa half augustus 2020.

 

Coaching, teambuilding of genieten van een dag op het water met verdiepende gesprekken als toetje. Een dag op het water met Jan Aart Coaching en de Ikigai brengt je dichter bij jouw/jullie kern. Resultaat en (werk)plezier gaan samen op. Actief zijn en buitenlucht bevordert leerprocessen. Een ideale combinatie.

Heb jij jouw Ikigai al ontdekt?

 

Het Japanse concept Ikigai is niet te vertalen met 1 woord of zin. Ikigai is een samenstelling van de woorden “iki” wat “leven” betekent en “gai” dat voor “zin” of “waarde” staat. Een letterlijke vertaling verwijst daarmee naar “de zin/waarde van je leven”.

Wat is jouw reden om te “zijn”?

Het woord Ikigai wordt tevens gebruikt om te verwijzen naar een gelukkig en lang leven. Op Okinawa, het Japanse eiland met de meeste honderdjarigen per 100.000 inwoners ter wereld, spreekt men over “de reden waarom we ’s ochtends opstaan.

Varen met een motorjacht lijkt simpeler dan het is. De omstandigheden waarin je vaart kunnen sterk wisselen. Wind en stroming, wisselende waterdieptes, golfslag, de overige scheepvaart, zorgen voor veranderende omstandigheden. Waar veranderingen in de maatschappij, binnen bedrijven/organisaties, elkaar steeds sneller opvolgen kan dit op een schip razendsnel gaan. Geen reden je ongerust te maken voor een vaartocht, meestal is het weer in ons land OK voor een mooie vaartocht.

Varen, en alles wat daar bij komt kijken, vormen mooie metaforen voor leven en werk. Het is niet voor niets dat onze taal zo rijk is aan spreekwoorden en gezegdes die verband houden met allerlei woorden/begrippen vanuit de scheepsvaart. Het kan je aan het denken zetten hoe om te gaan met ….

 

Jan Aart Coaching biedt trajecten aan voor 1 tot 6 personen. Een dagtocht of een meerdaagse trip, er is veel mogelijk. De omgeving wordt in principe gevormd door de prachtige Friese wateren. Meer dan ooit staat maatwerk voorop. Een (telefonische) intake geeft zicht op reisdoelen en ankerplaatsen. Je monstert aan als passagier en matroos. Als de trossen eenmaal los zijn kom je ook figuurlijk los van de omgeving van alledag.

 

Op het gebied van de catering is veel mogelijk. Ook jouw/jullie investering is maatwerk.