Aanleiding en doel

 

Soms, of wellicht regelmatig, vind je het lastig om grenzen te stellen.

Je wilt het graag goed doen, voelt je verantwoordelijk en hebt de neiging hierin door te schieten.

Wat maakt dat je sommige activiteiten spannend vindt?

Je kunt het best, en toch…

 

 

Je wilt wat vaker jouw mening geven, maar een ander is je steeds voor. Of je vraagt je af waarom de ander vaak zo fel op jou reageert. Je wilt de ander niet “triggeren”, maar hoe voorkom je dat?

De resultaten van jouw team/afdeling zijn niet slecht. Maar het kan beter en het werkplezier spat er niet vanaf. Lastig dat je zo vaak weg bent voor een overleg of project. Je team zou zelfsturend moeten zijn en toch lijkt het of ze jou niet kunnen missen. Wat kan jij doen om jouw teamleden vooruit te helpen, hoe geef jij het goede voorbeeld?

En zo zijn er zoveel vragen als mensen.

 

 

 

Ons aanbod

Jan Aart Coaching werkt vanuit de 4 succesfactoren voor coaching. Onze aanpak kenmerkt zich door aandacht voor hoofd, hart en buik.  Oog voor gedachten, gevoelens en emoties. 

Jij en jouw coachvraag staan centraal. Wij begeleiden jouw zelfonderzoek en doen suggesties. Jij pakt op wat jou past, jou helpt. Zoals je uit een goed gevulde fruitmand het stuk fruit pakt waar je op dat moment trek in hebt. De ene keer een stuk zoet fruit, de andere keer een zure appel. Zo zet je stappen die jou vooruit helpen.

Hoe gaat dat dan?

Die vraag kent geen eenduidig antwoord. Jij bent uniek. Ook als jouw coachvraag lijkt op die van een ander ben jij niet geholpen met de oplossing van die ander.

Een indicatie. Wij werken o.a. met het gedachtengoed, de modellen of methodieken van:

  • Albert Ellis, Rationeel Emotieve Training (RET)
  • Byron Katie, vier vragen en de omkering
  • Voice Dialogue van Hal en Sidra Stone
  • Stephen Covey, de 7 eigenschappen van …
  • Marshall Rosenberg, Geweldloze Communicatie
  • Alan Seale, het ManifestatieWiel en Wat wel werkt
  • En anderen, een flinke fruitmand vol

 

Intake

Ieder coachtraject start met een intake. Tijdens dit gesprek start de coaching veelal spontaan. En tijdens de coaching wordt waar nodig de intake/coachvraag bijgesteld.

Blijft het bij dit intakegesprek, dan gaan we met gesloten beurs uit elkaar.

 

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Voel je vrij te bellen of te mailen.