"Persoonlijke ontwikkeling maakt je leven rijker en houdt je jong van geest."

 

Wat typeert Jan Aart?


Onze fysieke ontwikkeling is begrensd en loopt vanaf zekere leeftijd langzaam terug. Onze mentale/geestelijke ontwikkeling lijkt onbegrensd en kan tot op hoge leeftijd doorgaan. En ja, dat verlangt wel dat je in jezelf blijft investeren. Vergelijkbaar met het trainen van je spieren. Nieuwe kennis van de werking van ons brein bevestigt dit.

Bovenstaande wordt de plasticiteit van ons brein genoemd. Bernard Lievegoed schreef in zijn boek “de levensloop van de mens” uit 1976 al over de noodzaak om je brein te blijven uitdagen als je jouw mentale ontwikkeling tot op hoge leeftijd wilt voortzetten. Ruim 25 jaar terug, na het lezen van genoemd boek, realiseerde ik mij dat ik een keuze had. Ik koos er voor te investeren in mijn ontwikkeling. Sterker, persoonlijke ontwikkeling werd geleidelijk het centrale thema in mijn leven en werk.

 

"Anderen helpen in hun ontwikkeling door en om mijzelf te ontwikkelen" heb ik tot mijn persoonlijke missie gemaakt. Ook jij kunt jezelf verder ontwikkelen. Kom/blijf in beweging en zoek/bewaar daarbij de balans. Met behoud van het goede en op zoek naar wat jou verder brengt.

Ik werk vanuit het vertrouwen dat we allemaal in staat zijn oude (gedachte)patronen los te laten, bij te stellen of in te ruilen voor andere (helpende) patronen. Andere gedachten brengen andere gevoelens met zich mee.

Mijn inspiratie wordt gevoed door velen op wiens schouders jij en ik mogen staan. En verder door de vele mooie mensen die ik mocht ontmoeten tijdens zowel de opleidingen die ik heb gevolgd als de (team)coachtrajecten en trainingen die ik mocht verzorgen.

 

Achtergond.

Na 5 jaar als bouwkundig ingenieur bij 2 grote aannemers ervaring te hebben opgedaan heb ik vele jaren binnen de Sociale Verzekeringswereld gewerkt. Ruim 10 jaar was ik actief als arbeidsdeskundige. Verder heb ik staf- en managementfuncties bekleed en maakte ik deel uit van een pool met opleiders/trainers. In 2010 ben ik gaan coachen. Mijn LinkedIn profiel biedt info over mijn relevante opleidingen